زمان مطالعه: 4 دقیقه

یکی از بیماری های رایج در بین کسانی که از انگشتان دست خود استفاده می کنند ، بیماری انگشت ماشه ای است. این بیماری ممکن است خود را با صدای تیک تیک ساعت یا گیر کردن انگشتان دست و عدم بازگشت به حالت قبل ، نشان دهد. در صورتی که این بیماری درمان نشود ممکن است باعث محدودیت های حرکتی در افراد شود و باعث احساس نارضایتی در افراد شود. در این مقاله سعی شده تا با بیماری انگشت ماشه ای و روش های درمان آن از زبان دکتر طاهریان  ، جراح و متخصص ارتوپد ، آشنا شویم. با ما همراه باشید.

بیماری انگشت ماشه ای و روش های درمان آن

بیماری انگشت ماشه ای چیست؟

انگشت ماشه ای وضعیتی است که در آن، تاندون های دست افراد درگیر بوده و احساس قفل شدگی خواهند کرد. در این بیماری ، انگشت در صورت خم شدن ، دیگر به حالت قبل خود برنگشته و گیر می کند و تنها با فشار و ضربه امکان برگشت به حالت قبل را خواهد داشت. انگشت ماشه ای که با عنوان (Trigger Finger)تریگر فینگر شناخته می شود با التهاب در ناحیه تاندون ها همراه است و همین  التهاب است که باعث گیر کردن انگشتان می شود.

علت های بروز بیماری انگشت ماشه ای

همانطور که به آن اشاره  شده ، التهاب باعث بروز این بیماری می شود . اما دلایلی که می تواند باعث بروز این التهاب و در نهایت انگشت ماشه ای شود ، عبارت اند از:

استفاده بیش از حد انگشتان : برخی از مشاغل هستند که از انگشتان دست بیش از اندازه سر و کار دارند ، می توانند باعث تحریک و التهاب تاندون های دست شوند و در نهایت این بیماری را دچار شوند. افرادی که دارای مشاغلی هستند که لازم است تا برخی وسایل را محکم نگه داشته یا نیاز به مشت کردن بیش از اندازه باشند ، بروز این بیماری در این افراد قابل تصور است. کسانی که از آلات موسیقی استفاده می کنند ، یا کسانی که با کیبورد کامپیوتر سر و کار دارند ، می توانند جز افرادی باشند که مستعد این بیماری هستند.

 

برای تعیین نوبت و مشاوره با دکتر طاهریان بهترین متخصص ارتوپد تهران فرم زیر را پر کنید.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

مبتلایان به بیماری دیابت یا آرتریت روماتوئید : کسانی که دیگر بیماری هایی چون دیابت یا آرتروز روماتوئید هستند ، احتمال درگیر شدن به این بیماری ، را نیز دارند. علاوه بر این بیماری ها ، نقرس نیز می تواند زمینه ساز این بیماری به شمار آید.

جنسیت افراد : مشاهدات این را نشان می دهد که زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می شوند.

علائم و نشانه های انگشت ماشه ای

نشانه هایی که می تواند علائم بیماری انگشت ماشه ای باشند، عبارت اند از:

  • احساس خشکی و سفتی انگشتان به خصوص صبح ها که دست چندین ساعت بی تحرک بوده
  • شنیدن صداهای خفیفی چون تیک تیک ساعت از حرکت انگشتان دست
  • احساس هر گونه برآمدگی (گره) در کف دست
  • احساس درد در زمان باز و بست کردن انگشتان دست
  • خم شدگی انگشت بدون قابلیت برگشت پذیری

بیماری انگشت ماشه ای چگونه درمان می شود؟

روش های درمان انگشت ماشه ای

هنگامی که دکتر ابراهیم طاهریان ، پزشک و متخصص ارتوپد در تهران ، بیماری انگشت ماشه ای را تشخیص دهد ، می تواند با بررسی شدت التهاب تاندون برخی از روش های درمانی زیر را تجویز کند:

استراحت 

در صورتی که بیمار دارای نشانه های خفیفی از این بیماری باشد ، استراحت به دست و عدم تکرار و فشار با تاندون های دست تا زمان بهبودی نسبی توسط پزشک توصیه می گردد. اما در برخی موارد که امکان دورز ای محل کار فراهم نمی باشد ، برای کاهش درد ، می توان از دستکش های بالشتک دار در حین کار استفاده کرد.

تجویز دارو

در برخی موارد ممکن است پزشک درمان به روش دارویی را تشخیص دهد. در این روش ، پزشک برخی داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی برای بیمار تجویز می کند تا درد این بیماری آرام شود.

استفاده از آتل : در برخی موارد ممکن است پزشک ارتوپد ، تشخیص به استفاده از آتل کند. با استفاده از آتل در هنگام خواب باعث کشیده نگه داشتن انگشتان و استراحت به تاندون می شود.

تمرینات کششی 

در برخی شرایط ، برای بهبود وضعیت انگشت ماشه ای ، دکتر نرمش های کششی را برای افراد تجویز می کند. این تمرینات می توانند به حفظ تحرک انگشتان ، کمک کنند.

تزریق استروئید

تزریق داروهای استروئیدی قابلیت این را دارند که بتوانند التهاب تاندون را بهبود بخشند. نکته ای که تزریق استروئید دارد ، درمانی دائم نیست و تنها می تواند برای مدتی این درد را تسکین دهد و حتی در مواقعی ممکن است نیاز به تزریق چند باره استروئید وجود داشته باشد.

عمل جراحی

در شرایط نادری ، ممکن است پزشک ، برای درمان انگشت ماشه ای ، درمان به روش جراحی را تجویز کند. برای این کار لازم است برشی کوچک در قسمت پایینی انگشت زده شود و جراح و متخصص ارتوپد گره ایجاد شده در دست را درمان می کند.