مقالات

تومور استخوان چیست؟

زمان مطالعه: 3 دقیقه

تومور استخوان همان طور که از نام آن مشخص است ، در استخوان ها شکل گرفته و می تواند سرطانی یا غیرسرطانی باشد. اگرچه تومورهای استخوان غیرسرطانی یا خوش خیم ، غالبا در جای خود پابرجا مانده و به سایر بخش های بدن متاستاز نمی کنند ؛ اما باید این موضوع را در نظر داشت این تومورها در واقع سلول های غیرطبیعی هستند و حتی در صورت خوش خیم بودن نیز می بایست تحت درمان قرار گیرند ؛ چرا که قابلیت رشد داشته و در نتیجه می توانند سبب فشرده شدن بافت سالم استخوان شده و به این ترتیب به بروز اختلالات جدی تر بیانجامند. در خصوص تومورهای استخوان بدخیم (سرطانی) باید بگوییم که این نوع از تومورها می توانند در سراسر بدن منتشر شده و کل بدن را با سرطان درگیر کنند. شایان ذکر است که تورموهای خوش خیم در قیاس با تومورهای سرطانی به مراتب شیوع بیشتری دارند و از این رو معمولا وجود آن ها نگران کننده نیست. البته با این حال ، افراد باید به علائم و نشانه های تومور استخوان توجه ویژه داشته باشند تا در صورت مواجهه با آن سریعا برای درمان اقدام نمایند و از پیشروی بیماری جلوگیری کنند. در این مقاله علل بروز تومورهای استخوان ، علائم و انواع آن را مورد بحث و بررسی قرار داده ایم ، شما همراهان گرامی می توانید جهت افزایش آگاهی خود در این باره این مقاله از سایت دکتر محمد ابراهیم طاهریان بهترین متخصص ارتوپد تهران را تا انتها مطالعه بفرمایید.

 

دلایل ایجاد کننده تومور استخوان

ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که علل بروز تومورها استخوان چیست؟ در پاسخ به این پرسش مهم باید بگوییم که با وجود تحقیقات گسترده ای که در این رابطه صورت گرفته ، تاکنون علت اصلی بروز این بیماری مشخص نشده است. البته یکسری عوامل احتمالی وجود دارد که می توانند در پدید آمدن تومور استخوان نقش داشته باشند ، این موارد عبارتند از :

  1. ژنتیک و وراثت
  2. انجام پرتودرمانی
  3. آسیب به استخوان ها اعم از شکستگی استخوان

علائم تومور استخوان چیست؟

شایع ترین نشانه تومورهای استخوان ، احساس درد ناشناخته و مبهم در بخشی از استخوان می باشد که تومور در آن ایجاد شده است. توجه داشته باشید که شدت این درد غالبا خفیف بوده و به تدریج تشدید و مزمن می شود. (گاها شدت درد به قدری زیاد می شود که خواب شبانه فرد را مختل کرده و حتی او را از خواب بیدار می کند.)

شایان ذکر است که وجود تومور استخوانی سبب ضعیف شدن استخوان شده و در نتیجه به شکستگی استخوان و احساس درد در آن ناحیه می انجامد. به این نوع از شکستگی استخوان ، شکستگی پاتولوژیک اطلاق می شود.

ناگفته نماند که تومورهای استخوانی ، همواره با درد همراه نبوده و در برخی افراد ممکن است هیچ دردی به دنبال نداشته باشد و صرفا منجر به تعریق شبانه ، بالا رفتن حرارت بدن ، کاهش وزن و خستگی شود. برای تفهیم این مسئله به ذکر یک مثال می پردازیم ؛ به عنوان نمونه در نظر داشته باشید که افراد مبتلا به تومورهای استخوانی غیرسرطانی ، اغلب هیچ علائمی نداشته و برای محرز شدن وجود این بیماری در آن ها می بایست اسکن و تصویربرداری بر روی بیمار صورت پذیرد.

به طور کلی توصیه موکد می شود که هنگام رویارویی با علائم و نشانه های تومور استخوان ، حتما به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه نمایید تا اقدامات و بررسی های لازم جهت تشخیص بیماری و درمان آن بر روی شما صورت پذیرد.

انواع تومورهای استخوان

تومورهای استخوان (فارغ از این که خوش خیم یا بدخیم هستند) ، هر یک از مزایا و معایب خاص خود برخوردارند.

تومورهای استخوانی خوش خیم یا غیرسرطانی

با انواع تومورهای خوش خیم استخوان آشنا شوید:

  • استئوکندروما
  • آنکندروما
  • فیبرودیسپلازی
  • تومورهای سلول غول پیکر
  • تومور استخوانی آنوریسمال

تومورهای استخوانی بدخیم یا سرطانی

این نوع از تومورها همان طور که پیشتر گفتیم ، دارای سلول های پیشرونده می باشند و می توانند به سینه ، پروستات ، ریه ، کلیه و تیروئید آسیب برسانند.

انواع تومورهای بدخیم استخوان عبارتند از :

  • استئو سارکوما
  • تومورهای سارکوم که اغلب در نواحی اطراف لگن ، دنده ها ، بازوها و پاها ، ستون فقرات ، جمجه و غیره رویت و پخش می شوند.

نوشته های تازه

بیماری دیسک

یکی از بیماری های شایع که به دلیل مشکل در ستون فقرات است ، بیماری…

1 روز قبل

بیماری اولیر + علائم و روش درمان

بیماری اولیر (OLLIER) ، در حقیقت یک بیماری اسکلتی است که به ندرت اتفاق می…

2 هفته قبل

بورسیت

بورسیت ها کیسه هایی هستند که در مفاصل یافت می شوند و با مایع پر…

2 هفته قبل

جراحی تنگی کانال نخاع گردن

جراحی تنگی کانال نخاع گردن در مواردی که درمان های متداول در راستای درمان این…

3 هفته قبل

صافی کف پا

صافی کف پا عارضه ای بدون درد است که در آن ، قوس داخل پا…

3 هفته قبل