مقالات

شانه یخ زده چیست + بهترین روش های درمان

زمان مطالعه: 4 دقیقه

شانه یخ زده یا  فروزن شولدر ، در واقع یکی از بیماری های ارتوپدی می باشد که به مرور زمان منجر به محدودیت دامنه حرکتی شانه شده و سبب سفت و دردناک شدن مفصل شانه می شود. شانه منجمد یا همان یخ زده ، به طور میانگین فرد را بین یک تا سه سال درگیر ساخته و به تدریج و به خودی خود بهبود می یابد اما از آن جا که درد فزاینده ای به دنبال دارد ، بهتر است سریعا تحت درمان قرار گیرد. شایان ذکر است در صورت انجام تمرینات فیزیوتراپی می توانید به تسریع روند بهبودی این بیماری کمک کنید. برای تشخیص و درمان یخ زدگی شانه می بایست به متخصص ارتوپد مراجعه نمایید.

 

 

منظور از شانه یخ زده چه می باشد؟

توجه داشته باشید که در میان کلیه مفاصل بدن ، شانه وسیع ترین دامنه حرکتی را داراست. زمانی که حرکت مفصل شانه تدریجا محدود شده و با خشکی و درد همراه شود ، اصطلاحا گفته می شود فرد به بیماری یخ زدگی شانه یا شانه منجمد مبتلا شده است. باید اشاره داشت که علائم این بیماری با گذشت زمان تشدید خواهد شد.

یخ زدگی شانه چه علائمی دارد؟

علائم شانه منجمد معمولا چند ماه پس از ابتلا به این بیماری نمود می یابد و به طور کلی منجر به محدود شدن حرکت مفصل شانه و گرفتگی عضلات شانه ، گردن و بخش فوقانی بازو شده و همچنین سبب بروز درد در ناحیه شانه می شود. شدت این درد ، هنگام حرکت دادن دست ها تشدید می شود. ضمنا ناگفته نماند که درد موجود در شانه و گردن ، شب ها افزایش یافته و در نتیجه خواب فرد را مختل می کند.

چه افرادی بیشتر مستعد ابتلا به شانه یخ زده هستند؟

  • افرادی که بیش از 40 سال سن دارند.
  • کسانی که تحرک کافی ندارند یا بی تحرک می باشند.
  • افرادی که به بیماری دیابت دچار هستند.
  • ورزشکاران ، خصوصا ورزشکارانی که دست ها و شانه های شان درگیر است.
  • افرادی که به بیماری های خاص از قبیل اختلالات تیروئید ، پارکینسون و ناراحتی های قلبی – عروقی مبتلا هستند.

برای تشخیص شانه یخ زده به چه پزشکی باید مراجعه کرد؟

همان طور که در ابتدای مقاله گفتیم تشخیص و درمان این بیماری در حوزه اختیارات متخصص ارتوپد می باشد و بدین منظور می بایست به ایشان مراجعه شود.

دکتر محمد ابراهیم طاهریان بهترین متخصص ارتوپد در تهران می باشند ، ایشان با اتکا به تبحر و تجربه بالایی که در حوزه درمان بیماری های ارتوپد کودکان و بزرگسالان دارند ؛ همواره نتایج قابل قبولی از درمان بیماری های ارتوپدی را برای بیماران خود رقم می زنند.

متخصص ارتوپد برای تشخیص شانه یخ زده چه اقداماتی انجام می دهد؟

پزشک متخصص به منظور تشخیص یخ زدگی شانه ، در قدم اول اقدام به معاینه فیزیکی بیمار نموده و قدرت مفصل شانه و میدان حرکتی آن را بررسی می نماید. سپس با پرسیدن سوال های خاصی ، از شرح حال بیمار جویا می شود. در برخی موارد ممکن است پزشک برای تشخیص دقیق تر این بیماری ، رادیولوژی و ام آر آی نیز برای بیمار تجویز نماید.

آیا شانه یخ زده قابل درمان است؟

در صورت محرز شدن بیماری شانه منجمد ؛ پزشک یا از طریق روش های غیرتهاجمی اعم از دارودرمانی ، فیزیوتراپی ، بادکش ، طب سوزنی ، و تزریق استروئید نسبت به درمان اقدام می نماید و یا با استفاده از روش جراحی اقدام به درمان این عارضه می کند.

چه داروهایی در درمان یخ زدگی شانه موثر هستند؟

داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی از جمله بروفن و آسپرین ، بهترین دارو برای کنترل درد و التهاب شانه منجمد می باشند. در صورت عدم پاسخ گویی بیمار به این داروها ، پزشک داروهای قوی تری را تجویز خواهد کرد.

چه پمادی برای درمان شانه یخ زده مناسب است؟

یکی از راه هایی که به کاهش درد شانه منجمد کمک می کند ، استعمال پمادهای موضعی از قبیل پیروکسیکام و دیکلوفناک می باشد.

آیا برای کنترل درد شانه  منجمد ، درمان خانگی موثر است؟

یکی از موثرترین راه های درمان خانگی یخ زدگی شانه ، استفاده از کمپرس سرد به مدت یک ربع در طول شبانه روز است. البته لازم به ذکر است که تمرینات فیزیوتراپی نیز باید با آن همراه گردد تا بهترین نتایج حاصل شود.

آیا درمان یخ زدگی شانه با لیزر ممکن است؟

بله ، امروز تکنولوژی لیزر در حوزه پزشکی کاربرد گسترده ای یافته و امکان درمان یخ زدگی شانه با لیزر محقق شده است. درمان شانه منجمد با لیزر ، یکی از گزینه های درمان غیرجراحی برای کاهش التهاب و تسکبن درد شانه می باشد.

در این روش پرتوهای لیزر به مفصل شانه آسیب دیده و بخش هایی که دردناک شده اند ، تابانده شده و به این ترتیب منجر به تحریک فعالیت سلولی و افزایش جریان خون شده و در نهایت سبب کاهش سفتی مفصل شانه و بهبود دامنه حرکتی می شوند.

آیا می توان از بروز بیماری شانه یخ زده جلوگیری کرد؟

بله با پرهیز از بی تحرکی و یک جا نشینی ، تا حد قابل قبولی می توانید به پیشگیری از وقوع این بیمای کمک کنید. خصوصا افراد مبتلا به بیماری هایی اعم از دیابت و تیروئید ، حتما باید تحرک خود را بیشتر کنند ، چرا که بیش از دیگر افراد در معرض ابتلا به شانه منجمد می باشند.

نوشته های تازه

خار پاشنه

فاسیای کف پا در حقیقت ، باندی پهن در کف پا می باشد که از…

2 هفته قبل

آرتریت پسوریازیس از علائم تا درمان

از آرتریت پسوریازیس می توان به عنوان یکی از بیماری های التهابی مزمن یاد کرد…

2 هفته قبل

بیماری دیسک

یکی از بیماری های شایع که به دلیل مشکل در ستون فقرات است ، بیماری…

3 هفته قبل

تومور استخوان چیست؟

تومور استخوان همان طور که از نام آن مشخص است ، در استخوان ها شکل…

3 هفته قبل

بیماری اولیر + علائم و روش درمان

بیماری اولیر (OLLIER) ، در حقیقت یک بیماری اسکلتی است که به ندرت اتفاق می…

1 ماه قبل