در رفتگی لگن غالبا زمانی اتفاق می افتد که به دنبال اصابت ضربه یا تحمیل فشار ، استخوان لگن از موقعیت اصلی خود خارج گردد. این اتفاق عموما در سوانح رانندگی رخ می دهد ، هرچند عوامل دیگری اعم از سقوط از ارتفاع یا صدمات ناشی از برخورد شدید ضربه به پا حین انجام فعالیت های ورزشی نیز در بروز این عارضه دخیل هستند. لازم به ذکر است خطر بروز این عارضه در اشخاصی قبلا تحت جراحی تعویض مفاصل لگن قرار گرفته اند ، به مراتب بیشتر از سایرین است. اگر تمایل دارید درباره در رفتگی لگن ، علائم و عوامل آن ، تشخیص و درمان این عارضه بیشتر بدانید با ما همراه شوید.
اگر می خواهید بدانید نشانه های در رفتگی لگن چیست باید بگوییم این عارضه معمولا با نشانه های زیر همراه است :
لازم به ذکر است که علل دررفتگی لگن در کودکان و بزرگسالان با یکدیگر فرق دارد.
در رفتگی لگن در افراد بزرگسال در عمده موارد در پی تصادفات رانندگی اتفاق می افتد ، البته این عارضه در برخی موارد به دنبال افتادن از ارتفاع و برخورد ضربات شدید نیز می تواند رخ دهد. لهمان طور که در ابتدای مقاله گفتیم افرادی که پیشتر عمل جراحی تعویض مفصل لگن انجام داده اند ، بیش از دیگر افراد در معرض ابتلا به این عارضه قرار دارند. در این بخش ، برخی از پارامترهای موثر در وقوع در رفتگی لگن را نام برده ایم که عبارتند از :
لازم به ذکر است که آقایان به مراتب بیشتر از خانم ها در معرض در رفتگی لگن قرار دارند.
دررفتگی لگن در کودکان معمولا مادرزادی بوده و از بدو تولد با کودک همراه خواهد بود. یعنی در این موارد مفصل لگن در دوران جنینی به خوبی رشد نکرده و تکامل نیافته است.
اگر دچار در رفتگی لگن شده اید ، یا کودکتان با این عارضه روبروست ؛ برای تشخیص دقیق و درمان مناسب باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه نمایید. توجه داشته باشید که با تحقیقات کافی ، بهترین متخصص ارتوپد را انتخاب کنید ؛ چرا که مراجعه به پزشک بی تجربه و غیرمتخصص منجر به درمان نادرست این عارضه شده و در نتیجه می تواند شما را در معرض مخاطرات جدی قرار دهد.
دکتر محمد ابراهیم طاهریان بهترین متخصص ارتوپد در تهران می باشند ، ایشان نتایج درخشانی در حوزه بیماری های استخوان و مفاصل و جراحی های مرتبط با این بیماری ها در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده اند. در صورتی که با مشکل دررفتگی مفصل ران مواجه هستید ، می توانید با طیب خاطر به ایشان مراجعه کرده و بهینه ترین نتایج را از درمان خود کسب نمایید.
پزشک متخصص برای تشخیص این عارضه ، در ابتدا به معاینه فیزیکی بیمار پرداخته و برای بررسی دقیق تر انجام تست های زیر را توصیه می نماید :
توجه داشته باشید که پس از برخورد ضربه یا هر علت دیگری که موجب در رفتگی لگن می شود ، باید سریعا به پزشک متخصص مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرید ؛ در غیر این صورت متحمل عوارض و آسیب های دائمی خواهید شد ، زیرا این عارضه می تواند منجر به اختلال خونرسانی به پاها شده و به این ترتیب سبب آسیب اعصاب پاها گردد.
در خصوص نحوه درمان باید اشاره داشت چنانچه صرفا در رفتگی رخ داده و شکستگی اتفاق نیفتاده باشد ، اقدامات اولیه اعم از جا انداختن مفصل لگن مد نظر قرار داده خواهد شد که عمدتا موفقیت آمیز است ؛ اما در صورتی که نتیجه بخش نباشد بیمار باید تحت جراحی تثبیت داخلی قرار گیرد که طی آن بافت یا اجزای استخوان برداشته شده و در انتها استخوان در موقعیت صحیح قرار می گیرد. در مواردی که فرد سابقه جراحی تعویض مفصل لگن داشته باشد ، احتمالا نیاز باشد پروتز تعویض گردد که این مسئله را پزشک تشخیص می دهد.
بیماری اولیر (OLLIER) ، در حقیقت یک بیماری اسکلتی است که به ندرت اتفاق می…
جراحی تنگی کانال نخاع گردن در مواردی که درمان های متداول در راستای درمان این…
عمل آندوسکوپیک دیسک نوعی عمل کم تهاجمی می باشد که به منظور درمان پارگی و…
روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید یک نوع بیماری مزمن بوده که باعث التهاب ، درد…