بیماری پاژه استخوان (Osteitis deformans) یک اختلال استخوانی مزمن است که با شکسته شدن استخوان و رشد بیش از حد آن شناخته می شود. بسیاری از افراد مبتلا ، هیچ علامتی ندارند. این بیماری با افزایش سن بیشتر رخ میدهد و در افراد زیر 50 سال ، خیلی شایع نیست. اگر با علائمی همچون استخوان درد یا خمیدگی استخوان ها مواجه شده اید ، بهتر است برای تشخیص هر چه زودتر به یک متخصص ارتوپد خوب در تهران مراجعه کنید. برای آشنایی بیشتر با این بیماری ، این مقاله را از دست ندهید.
این بیماری که با نام استئیت دفورمانس نیز شناخته می شود ، یک اختلال نادر استخوانی مزمن است که در آن استخوان تخریب شده و بعد به صورت غیر طبیعی و بیش از حد معمول ، دوباره شکل می گیرد. در این فرآیند بدن شما استخوان قدیمی را می شکند و دوباره استخوان جدید ایجاد می کند. فرد مبتلا به این بیماری بیشتر در معرض شکستگی استخوان قرار دارد. زمانی که این بیماری در اطراف مفصل رخ دهد ، می تواند باعث آرتروز شود.
هر یک از استخوان های شما می تواند تحت تاثیر بیماری پاژه قرار گیرد. با این حال، لگن، جمجمه، ستون فقرات و استخوان های ساق پا (فمور و درشت نی) معمولاً بیشتر تحت تأثیر استئیت دفورمانس قرار می گیرند.
بیماری پاژه میتواند یک استخوان (مونوستوتیک) یا چند استخوان (پلی استوتیک) را درگیر کند.
هر کسی ممکن است به این بیماری مبتلا شود، اما این بیماری در افراد بالای 50 سال شایع تر است.
این بیماری ، نوعی سرطان محسوب نمی شود. با این حال، در موارد بسیار نادر، بیماری استئیت دفورمانس می تواند باعث سرطان استخوان (استئوسارکوم) شود.
محققان و پزشکان علت دقیق بیماری استئیت دفورمانس را نمی دانند. آنها معتقدند که این مشکل به دلیل ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی ایجاد می شود.
بسیاری از افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، متوجه وجود آن نمی شوند. آنها ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند یا علائم خفیف باشند. در صورتی که علائم بروز کنند ، بسیار شبیه به علائم آرتروز خواهند بود.
علائم بیماری پاژه استخوان بستگی به این دارد که کدام استخوان تحت تأثیر قرار گرفته است. استئیت دفورمانس معمولاً در صورت عدم درمان به مرور زمان بدتر می شود. علائم و نشانه های این بیماری می تواند شامل موارد زیر باشد:
درمان های بیماری استئیت دفورمانس می تواند شامل موارد زیر باشد:
بسیاری از داروها می توانند این بیماری را درمان کنند. رایج ترین نوع آن داروی بیس فسفونات است. موثرترین بیس فسفونات ، زولدرونات می باشد. اغلب، یک دوز از این دارو می تواند منجر به بهبودی طولانی مدت بیماری شود، اما نمی تواند ناهنجاری های استخوانی را اصلاح کند.
ممکن است برای رفع یا بهبود عوارض بیماری پاژه استخوان نیاز به جراحی داشته باشید. برخی از جراحیها شامل تعویض مفصل زانو یا لگن، جراحی تنظیم مجدد استخوان تغییر شکل یافته و جراحی بهبود شکستگیهای استخوانی می شود.
از جمله فیزیوتراپی، کاردرمانی و استفاده از وسایلی مانند عصا یا کفی کفش.
در حال حاضر هیچ درمانی برای بیماری استخوان پاژه وجود ندارد، اما می توان علائم آن را بهبود داد. هر چه زودتر بیماری تشخیص داده و درمان شود، کمتر احتمال دارد که عوارض بیماری را تجربه کنید.
عواملی که می توانند خطر ابتلا به بیماری پاژه استخوان را افزایش دهند عبارتند از:
سخن آخر
تشخیص بیماری پاژه استخوان ممکن است دشوار باشد ، زیرا اغلب بدون هیچ علامتی ایجاد می شود. بدون هیچ نشانه ای، استخوان های شما می توانند به آرامی آسیب بینند. به همین دلیل، مهم است که عوامل خطر بیماری استئیت دفورمانس را بشناسید، به خصوص اگر دچار شکستگی استخوان شده اید یا علائم آرتریت را تجربه کرده اید.
از آرتریت پسوریازیس می توان به عنوان یکی از بیماری های التهابی مزمن یاد کرد…
بیماری اولیر (OLLIER) ، در حقیقت یک بیماری اسکلتی است که به ندرت اتفاق می…