مقالات

آرتریت پسوریازیس از علائم تا درمان

زمان مطالعه: 4 دقیقه

از آرتریت پسوریازیس می توان به عنوان یکی از بیماری های التهابی مزمن یاد کرد که در بیماران مبتلا به پسوریازیس به وقوع می پیوندد. سیستم ایمنی بدن فرد در این بیماری ، بافت های مفصلی و همچنین بافت های اطراف آن را مورد تهاجم قرار داده و بدین ترتیب به التهاب مفاصل و ایجاد درد در مفصل ها می انجامد. به منظور تشخیص دقیق ، کنترل و درمان این بیماری می بایست به متخصص ارتوپد مراجعه کنید ؛ دارودرمانی ، فیزیوتراپی ، اصلاح سبک زندگی و در نهایت جراحی ؛ از جمله روش های درمان این بیماری به شمار می روند. اگر خودتان یا اطرافیان تان به آرتریت پسوریازیس مبتلا هستید و می خواهید سطح آگاهی تان را در خصوص علائم و علل ابتلا به این بیماری و همچنین گزینه های درمان آن ارتقاء دهید ، پیشنهاد می کنیم این مقاله را تا انتها بخوانید.

آرتریت پسوریازیس چیست؟

به گفته دکتر محمد ابراهیم طاهریان بهترین متخصص ارتوپد تهران :

پسوریازیس نوعی بیماری خودایمنی است که سبب ایجاد لکه های قرمز با فلس های نقره ای بر روی پوست می شود ؛ از این رو جزو بیماری های پوستی محسوب می شود. این بیماری با حس ناخوشایندی همراه است و بر کیفیت زندگی افراد تاثیر مستقیم می گذارد. پسوریازیس معمولا با درجات خفیف و جزئی نمود می یابد که تدریجا گسترش یافته و علائم شدیدتری ایجاد می کند تا جایی که در بدترین حالت منجر به ابتلا به سایر بیماری های خود ایمنی از جمله آرتریت پسوریازیس (PSA) یا به عبارتی آرتریت پسوریاتیک می گردد. PSA همان طور که در ابتدای مقاله گفتیم نوعی بیماری التهابی و مزمن می باشد که مفاصل و استخوان ها را درگیر کرده و علائم هر دو بیماری آرتریت و پسوریازیس را به طور همزمان ایجاد می کند. از آن جا که این بیماری با درد مفاصل استخوان همراه است و در دسته بیماری های ارتوپد قرار دارد ، تشخیص و درمان آن در صلاحیت متخصص ارتوپد می باشد. شایان ذکر است که افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک ، پیش از ابتلا به این بیماری به پسوریازیس دچار می شوند ؛ البته گاها در برخی افراد درد استخوان و مفاصل پیش از نمود یافتن لکه های پوستی یا همزمان با آن پدیدار می شود.

آرتریت پسوریاتیک چه علائم و نشانه هایی دارد؟

هر دو بیماری پسوریازیس و آرتریت پسوریازیس از بیماری هایی هستند که به مرور زمان تشدید می گردند. البته علائم این بیماری به این صورت است که گاها به صورت موقت بهبود می یابد و مجددا پس از چند وقت دوباره ظاهر می شود. علائم آرتریت پسوریاتیک بسیار شباهت به آرتریت روماتوئید دارد ، تا جایی که طی هر دوی آن ها مفاصل بیمار دردناک شده و متورم می گردد به طوری که با لمس کردن نقاط درگیر ، گرما و حرارت آن نقطه به راحتی قاببل لمس خواهد بود.

به طور کلی آرتریت پسوریاتیک با علائم زیر همراه است :

  • تورم انگشتان دست و پا
  • دردناک و متورم شدن مفاصل
  • احساس خستگی مفرط صبحگاهی
  • محدودیت دامنه حرکتی
  • درد در ناحیه پا خصوصا در نواحی پاشنه و کف پا

توجه داشته باشید که یکسری از علائم PSA ، آن را از دیگر انواع آرتریت متمایز می کند که این علائم عبارتند از :

  1. این بیماری منجر به متورم شدن و نیز دردناک شدن تاندون ها می شود.
  2. سبب التهاب مهره های ستون فقرات در قسمت مابین لگن و ستون فقرات شده و در نتیجه موجب احساس درد در ناحیه تحتانی کمر می شود.
  3. از دیگر علائم مختص این بیماری می توان به تغییر رنگ ، ایجاد فرورفتگی یا شیارهای افقی بر روی ناخن ها یا حتی در برخی موارد افتادن ناخن ها اشاره کرد.
  4. آرتریت پسوریاتیک ، سرخی و درد در چشم ها و گاها تاری دید و در موارد جدی تر فقدان بینایی را به همراه دارد.

علل ایجاد کننده آرتریت پسوریازیس چیست؟

هنگامی که سیستم ایمنی بدن ، بافت ها و سلول های سالم بدن را مورد تهاجم قرار داده و به تولید بیش از حد سلول های پوستی و نیز التهاب مفاصل منتج می شود ؛ آرتریت پسوریاتیک رخ می دهد.

ژنتیک اصلی ترین عامل ابتلا به این بیماری محسوب می شود ، البته عوامل محیطی نظیر عفونت باکتریایی یا ویروسی نیز در بروز آن دخیل هستند.

آیا آرتریت پسوریازیس درمان دارد؟

متاسفانه هنوز هیچ راهی برای درمان قطعی آرتریت پسوریاتیک ابداع نشده است ، اما در صورت تشخیص به هنگام آن تحت نظر متخصص ارتوپد ، می توان علائم بیماری را کنترل نموده و از پیشروی آن و آسیب بیشتر مفاصل جلوگیری کرد.

برای کنترل این بیماری ، در وهله اول از طریق دارودرمانی اقدام می شود. داروهای تجویز شده به کاهش التهاب و تورم مفاصل و استخوان ها کمک شایانی می کند. درمان های بیولوژیکی و تزریق ماده ای خاص به نقاطی که مورد تهاجم سیستم ایمنی قرار می گیرند ، نیز از دیگر راهکارهای درمانی می باشد که آسیب مفاصل را کاهش می دهد. از دیگر گزینه های درمان می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

  • اصلاح سبک زندگی
  • پرهیز از بی تحرکی
  • فیزیوتراپی
  • سرما و گرمادرمانی
  • مدیریت پسوریازیس
  • درمان با اشعه ماوراء بنفش
  • جراحی ترمیم یا تعویض مفاصل آسیب دیده

لازم به ذکر است که گزینه درمانی مناسب ؛ بر اساس سن و سلامت جسمی بیمار و همچنین علائم و شدت بیماری مشخص می شود.

نوشته های تازه

خار پاشنه

فاسیای کف پا در حقیقت ، باندی پهن در کف پا می باشد که از…

2 روز قبل

بیماری دیسک

یکی از بیماری های شایع که به دلیل مشکل در ستون فقرات است ، بیماری…

1 هفته قبل

تومور استخوان چیست؟

تومور استخوان همان طور که از نام آن مشخص است ، در استخوان ها شکل…

2 هفته قبل

بیماری اولیر + علائم و روش درمان

بیماری اولیر (OLLIER) ، در حقیقت یک بیماری اسکلتی است که به ندرت اتفاق می…

3 هفته قبل

بورسیت

بورسیت ها کیسه هایی هستند که در مفاصل یافت می شوند و با مایع پر…

3 هفته قبل