درباره بیماری های ارتوپدی
بیماری های ارتوپدی : ارتوپد ، علمی است که به تشخیص ، پیشگیری و درمان بیماری های سیستم حرکتی بدن به خصوص ستون فقرات می پردازد.
تشخیص و درمان بیماری های ارتوپدی ، باید به دست متخصص ارتوپد یا در واقع جراح و متخصص بیماری های استخوان و مفاصل انجام شود.
درمان بیماری های ارتوپدی
معمولا زمانی که بیماران به متخصص بیماری های استخوان و مفاصل ، مراجعه می کنند از درد زیاد سیستم حرکتی بدن خود شکایت دارند ، برای نمونه درد کمر یا درد زانو.
متخصص بیماری های استخوان ، قادر به تشخیص علت درد بیماران می باشد و سپس به وسیله انجام تصویربرداری ، رادیوگرافی ، سی تی اسکن ، ام آر آی و غیره بیماری را تشخیص می دهد و پس از تشخیص ؛ بهترین راه درمان را برای بیمار انتخاب می کن.
لازم به ذکر است با توجه به پیشرفت بیماری ، بسیاری از بیماری های ارتوپدی را می توان با روش های غیرجراحی هم چون ماساژدرمانی ، فیزیوتراپی ، دارو و غیره درمان کرد.
انواع بیماری های ارتوپدی
ما به معرفی برخی از بیماری های ارتوپدی در این مقاله می پردازیم.
- بیماری فتق دیسک
- بیماری رماتیسم مفصلی
- آرتروز مفصل ران
- خار پاشنه
- بیماری مارفان
- بیماری مافوچی
- بیماری آرتریت
- بیماری کیفوز
- بیماری لوردوز
بیماری آرتریت
آرتریت ، به معنی ورم مفصل می باشد و منظور از بیماری آرتریت ، ملتهب شدن مفصل است ؛ این بیماری انواع مختلفی دارد که عبارتند از : آرتریت روماتوئید ، روماتیسم مفصلی کودکان ، آرتریت عفونی و غیره.
شایع ترین نوع بیماری های آرتریت ، بیماری استئوآرتریت می باشد که از آن به عنوان ساییدگی مفصل نیز یاد می کنند.
علائم بیماری آرتریت ، با توجه به نوع آن متفاوت می باشد اما مواردی همچون تورم ، خشکی و محدودیت در حرکت مفصل جزء علائم مشترک آن به حساب می آیند.
برای درمان بیماری های آرتریت ، با توجه به نوع و پیشرفت آن از روش های درمانی متفاوتی استفاده می کنند که برخی از آن ها عبارتند از :
فیزیوتراپی ، دارودرمانی ، بریس و در نهایت انجام جراحی.
بیماری خار پاشنه
در قسمت زیرین استخوان پاشنه پا ، برجستگی کوچکی وجود دارد که به آن خار پاشنه گفته می شود ؛ بسیاری از بیماران تصور می کنند علت درد پاشنه پا وجود خار پاشنه می باشد ولی این طور نیست زیرا بسیاری از مردم خار پاشنه دارند ، اما دردی در این ناحیه حس نمی کنند.
خار پاشنه ، دقیقا در ناحیه اتصال فاشیای پلانتار به استخوان پاشنه است و در واقع ، علت بروز درد در ناحیه پاشنه پا ؛ به دلیل التهاب فاشیای پلانتار می باشد.
بیماری فتق دیسک
بیماری فتق دیسک که نام دیگر آن بیماری هرنی می باشد ، ناحیه ستون فقرات افراد را درگیر می کند ؛ طبق مطالعات انجام شده بهترین روش درمان دیسک پاره شده ، انجام جراحی است.
بیماری رماتیسم مفصلی
رماتیسم مفصلی ؛ یکی از انواع بیماری آرتریت است که باعث التهاب ، درد و تورم در ناحیه مفصل می شود ؛ پیشرفت این بیماری می تواند در نهایت منجر به تخریب مفصل شود.
بیماری رماتیسم مفصلی ؛ در همه سنین دیده می شود ، اما شایع ترین زمان بروز آن بین 40 الی 60 سالگی می باشد و ناگفته نماند که شیوع این بیماری در زنان ، سه برابر مردان است.