ارتوپدی شاخه ای از رشته پزشکی است که بر درمان و مراقبت سیستم عضلانی – اسکلتی ، متشکل از عضلات ، استخوان ، مفاصل ، رباط ها و تاندون ها متمرکز است. پزشک متخصص این رشته ، متخصص ارتوپد (ارتوپدیست ) یا جراح استخوان و مفاصل که اصطلاحا به وی متخصص استخوان و مفاصل نیز اطلاق می گردد ؛ نامیده می شود. ارتوپدیست ، پزشکی است که با بکارگیری متدهای غیرتهاجمی و تهاجمی ، اقدام به درمان تعداد کثیری از بیماری های اسکلتی – عضلانی و همچنین مشکلات سیستم حرکتی می نماید. برای درمان یماری های ارتوپدی خود می تواند به مطب دکتر محمد ابراهیم طاهریان ، در تهران مراجعه فرمایید
متخصص ارتوپدی ، در زمینه های زیر به درمان مشکلات سیستم اسکلتی – عضلانی می پردازد :
- تشخیص آسیب یا اختلال موجود
- درمان با دارو ، ورزش ، جراحی یا سایر گزینه ها
- توانبخشی با انجام تمرینات یا فیزیوتراپی برای بازگرداندن حرکت ، قدرت و عملکرد سیستم استخوانی – عضلانی
- پیشگیری از آسیب دیدگی یا کند کردن پیشرفت بیماری ، مبتنی بر برنامه های اطلاعاتی و درمانی
با توجه به موارد فوق می توان گفت که عمدتا افراد به دنبال مشکلات استخوانی و مفصلی و درد ناشی از آن ، آسیب دیدگی های ورزشی و ناتوانی های حرکتی به یک متخصص خوب ارتوپد مراجعه می کنند.
برای تعیین نوبت و مشاوره با دکتر طاهریان بهترین متخصص ارتوپد تهران فرم زیر را پر کنید
با شما تماس میگیریم
متخصص ارتوپدی چه بیماری هایی را درمان می کند ؟
برخی از رایج ترین شرایط پزشکی که یک دکتر ارتوپد خوب می تواند درمان کند در ذیل اشاره شده است :
- درد مفصل ناشی از آرتروز
- کمر درد
- شکستگی استخوان
- جراحت های بافت نرم ( عضله ، تاندون و رباط ) مانند رگ به رگ شدن یا درد در ناحیه کمر و زانو ، پارگی رباط زانو ، مچ و شانه و التهاب کیسه های مفصلی و زرد پی
- درد گردن که می تواند ناشی از برخی اختلالات اسکلتی عضلانی و بیماری ها مانند دیسک گردن ، کشیدگی عضلات ، تصادفات و شکستگی ستون فقرات باشد و هر یک از بافت های گردن را درگیر کند.
- درد و مشکلات شانه ؛ مانند التهاب کیسه مفصلی یا بورسیت ، سندرم تونل کارپال یا کیست مچ دست ، کیسه های کوچک پر از مایع بین مفاصل هستند که مانند بالشتکی در فضای بین استخوان ها ، تاندون ها و عضلات نزدیک به مفاصل قرار دارند. این کیسه ها ، موجب حرکت نرم و روان مفاصل می شوند و بورسیت ، به دلیل استفاده بیش از حد مفاصل اتفاق می افتد. لازم به ذکر است که سندرم مچ دست ؛ موجب درد ، بیحسی ، گزگزشدن و ضعف در دست و مچ می شود. این بیماری زمانی اتفاق می افتد که فشار زیادی در عصب مدیان مچ دست وارد شود.
- آسیب های ورزشی ، فعالیت و استفاده بیش از حد از مفاصل ؛ مانند تاندینیت ، پارگی مینیسک زانو و پارگی رباط صلیبی قدامی ( ACL )؛ تاندینیت ، به التهاب تاندون گفته می شود و به دلیل تحرک و استفاده بیش از حد یا جراحت تاندون ( برای مثال در حین ورزش ) رخ می دهد.
- مشکلات مادرزادی ؛ مانند پای پرانتزی و اسکولیوز؛ اسکولیوز ، انحنای غیرطبیعی ستون فقرات را گویند.
روش های تشخیص بیماری های ارتوپدی توسط بهترین دکتر ارتوپد
بهترین متخصص ارتوپد تهران به منظور تشخیص زمینه و علت بروز دردهای مزمن مفصلی و استخوانی و علائم ناشی از آن و به طور کلی تمامی بیماری های ارتوپدی ؛ در ابتدا بیمار را تحت معاینه فیزیکی قرار داده و به منظور تشخیص قطعی ، غالبا از روش های تصویربرداری استفاده می کند ؛ البته روش های دیگری نیز وجود دارد که ایشان می تواند به منظور تشخیص دقیق علت درد از آن ها نیز استفاده نماید که عبارتند از :
- سی تی اسکن
- ام آر آی
- اسکن استخوان
- پرتونگاری مفاصل
- تصویربرداری با اشعه ایکس
- دیسکوگرافی
در برخی موارد آر ای یا آزمایش خون نیز تجویز می گردد.
ناگفته نماند یک متخصص ارتوپد خوب در این راستا ممکن است به آزمایش رفلکس های بدن نیز مبادرت نماید ، چرا که رفلکس های غیر طبیعی می توانند بیانگر آسیب عصبی باشند. لازم به ذکر است که مراجعه زود هنگام به ارتوپد ، تشخیص به موقع و بکارگیری درمان مناسب ؛ می تواند تا حدود قابل توجهی از علائم بیماری کاسته و به بهبود وضعیت بیمار کمک شایانی نماید.
توجه داشته باشید بر اساس علت درد و علائم بیماری ، برنامه درمانی که جراح ارتوپد ارائه می دهد در هر فردی متفاوت می باشد. دکتر محمد ابراهیم طاهریان بهترین متخصص ارتوپد تهران و از برجسته ترین و بهترین جراحان استخوان و مفاصل استان تهران می باشند که با تکیه بر توانمندی بالقوه ای که در درمان بیماری های اسکلتی – عضلانی و نیز مشکلات سیستم حرکتی دارند ؛ در ارائه بهینه ترین برنامه درمانی به مراجعین خود جزو حاذق ترین پزشکان این حوزه به شمار می روند که به بهترین نحو ممکن ، رضایت بیماران خود را فراهم می سازند.
جراحی آندوسکوپی دیسک ، توسط دکتر محمدابراهیم طاهریان بهترین جراح ستون فقرات تهران
جراح ارتوپدی بر چه اساسی روش درمان مناسب را انتخاب می کند ؟
جراح و متخصص ارتوپد ، پزشکی است که در زمینه تشخیص صحیح بیماری های سیستم اسکلتی – عضلانی و درمان مناسب تخصص دارد. جراح ارتوپدی ، پیش از هر چیز در ابتدا شرح حال بیماری یا نحوه آسیب دیدگی را بررسی می کند. معاینه فیزیکی ، ممکن است با مطالعات تشخیصی مانند اشعه ایکس یا آزمایش خون همراه شود. در نهایت جراح پس از معاینات بالینی بیمار و بررسی نتایج عکسبرداری و آزمایشات انجام شده ، بهترین برنامه درمانی را برای بهبود عملکرد اندام انتخاب می کند.
روش های درمان غیر جراحی :
بهترین دکتر ارتوپد تهران ، بسیاری از شرایط اسکلتی – عضلانی را بدون جراحی و با استفاده از دارو ، ورزش و سایر روش های درمانی توان بخشی ، و فیزیوتراپی درمان می کند. در بیشتر بیماری های ارتوپدی و آسیب ها ، بیش از یک نوع روش درمانی وجود دارد. متخصص ارتوپد ، در صورت لزوم و عدم پاسخ بیمار به درمان های غیر جراحی ، درمان جراحی را توصیه می کند.
جراحی های کم تهاجمی :
جراحی فیوژن ستون فقرات : فیوژن یا همجوشی ستون فقرات در واقع ، جراحی اتصال دو یا چند مهره به یک ساختار واحد به منظور توقف حرکت بین دو استخوان و جلوگیری از کمردرد است. در مواردی که فرد به دنبال کمر درد نمی تواند اعصاب ، رباط ها و عضلات اطراف را حرکت یا کشش دهد و داروها ، فیزیوتراپی و درمان غیر جراحی مانند تزریق استروئید به رفع کمردرد پاسخ نداده باشد ؛ از این روش جراحی استفاده می شود. لازم به ذکر است که پزشکان فقط در صورتی این جراحی را توصیه می کنند که بدانند دقیقا چه عواملی باعث ایجاد این مشکل شده اند.
- جراحی دیسککتومی : این جراحی ، شامل برداشتن بخشی یا کل دیسک مهره ای است تا فشار بر ریشه عصب کاهش یابد. جراحی دیسککتومی ، به منظور پیشگیری از تخریب فضای بین دیسک در طول ستون فقرات انجام می شود.
- جراحی آندوسکوپی : آندوسکوپی یک روش جراحی کم تهاجمی است که در ابتدا برای اهداف تشخیصی استفاده می شد ، اما اکنون در تمام جراحی ها برای کاهش زمان عمل استفاده می شود. در این روش جراحی ، جراح و متخصص ارتوپد با ایجاد یک برش کوچک و قراردادن آندوسکوپی متصل به دوربین خاص در داخل برش برای درمان فتق دیسک ، تنگی ستون فقرات، سندروم جراحی شکست خورده و برخی از بیماری های ستون فقرات اقدام می کند.
چند راه برای انتخاب بهترین متخصص ارتوپد تهران
یافتن یک جراح ارتوپدی خوب ، نقش مهمی را در بهبود از بیماری های مربوطه و عوارض آن ایفا می کند ؛ بنابراین مهم ترین اقدام جهت درمان این دست از مشکلات ، یافتن یک جراح خوب ارتوپدی می باشد. ما در این قسمت از مقاله ، چند روش را ارائه داده ایم که با پیروی از آن ها می توانید این انتخاب را به شکل ساده و مفیدتری انجام دهید.
دانش پزشک را بررسی کنید
اولین و مهم ترین اقدام ، اطمینان از این موضوع است که فرد انتخابی شما در زمینه کاری خود تخصص داشته باشد. همه جراحان ، در یک سطح نیستند و برخی از آن ها در یکی از زمینه های خاص ، دانش خود را گسترش داده و در آن تخصص پیدا کرده اند. بنابراین حین انتخاب یک متخصص ارتوپد خوب در شهر تهران ، باید به این توجه داشته باشید که این فرد در درمان بیماری شما مهارت لازم را دارد یا خیر.
سابقه جراح را مورد ارزیابی قرار دهید
تجربه یک پزشک در انجام نوع خاصی از جراحی ، نشان دهنده میزان مهارت او می باشد. طبیعتا یک جراح ارتوپد که بارها عمل هایی مثل جراحی آندوسکوپیک دیسک یا ستون فقرات را به انجام رسانده باشد ، تجربه بیشتری را در این زمینه کسب نموده است. شما می توانید با مراجعه به شبکه های اجتماعی و یا وبسایت پزشک مورد نظر خود ، از این موضوع اطلاعات لازم را به دست آورید.
نکته دیگری که باید توجه ویژه ای به آن داشته باشید این است که متخصص انتخابی شما باید همواره در حال تحقیق و به روز کردن اطلاعات خود باشد. پزشکان می توانند با کسب بورد تخصصی ، به این امر دست پیدا کنند ؛ بنابراین سعی کنید فردی را برای درمان مشکل خود برگزینید که از بهترین و جدیدترین تکنیک ها بهره بگیرد.
نحوه ارتباط با بیماران را بررسی کنید
هنگام انتخاب بهترین جراح ارتوپدی تهران ، شخصی را برگزینید که زمان صحبت کردن با او احساس راحتی داشته و ایشان نیز به تمامی نیازهای شما پاسخ دهند. در جلسه مشاوره که با جراح منتخب خود دیدار می کنید ، از وی سوالات خود را بپرسید. ایشان باید به تمامی سوالات شما به شکل دقیق و با حوصله پاسخ دهند. در صورتی که احساس کردید پاسخ خود را نگرفته اید و یا پزشک از جواب دادن طفره می رود ، به سراغ فردی دیگر بروید. شما باید یک دکتر ارتوپدخوب در تهران را انتخاب کنید که سلایق شما را در نظر گرفته و در پروسه تصمیم گیری به نظرتان احترام بگذارد.
توضیحات دکتر ابراهیم طاهریان در مورد عوارض جراحی آندوسکوپی
نظرات دیگر بیماران را جویا شوید
خواندن نظر و افکار مراجعه کننده های دیگر در مورد یک پزشک ، یک تصویر کلی در مورد تخصص و تجربه او به ما می دهد. معمولا در صورتی که افراد از تجربه خود رضایت خاطر داشته و یا برعکس ، اوقات تلخی را تجربه کرده باشند ؛ نظرات خود را در وبسایت و یا شبکه های اجتماعی بیان خواهند کرد. همچنین می توانید از اطرافیان خود پرس و جو کرده و از این طریق ، یک متخصص خوب ارتوپد در تهران را برای خود انتخاب کنید.
تجهیزات را بررسی نمایید
جراحی های ارتوپدی ، نیازمند استفاده از بهترین و به روزترین تجهیزات روز دنیا می باشند. بنابراین پزشک شما نیز باید از نوین ترین تکنیک ها با خبر بوده و با بهره گیری از تجهیزات مدرن ، بهترین نتیجه را به بیمار هدیه دهد. شما می توانید با مراجعه به مطب و یا بیمارستان محل کار جراح ارتوپد بالقوه خود ، تا حدودی از این موضوع اطلاع کسب کنید.
هزینه را جویا شوید
هزینه ای که هر پزشک برای عمل دریافت می کند ، به تخصص او ، بیماری فرد ، تجهیزات استفاده شده و هزینه های بیمارستان بستگی دارد. اما در هر صورت تمامی این هزینه ها باید در یک محدوده منطقی باشند ؛ در صورتی که بهترین دکتر ارتوپدی تهران بیشتر و یا حتی کمتر از حد معمول هزینه دریافت کرد ، باید به انتخاب خود شک کرده و به سراغ فردی دیگر در لیست خود بروید.
فرق بین متخصص ارتوپد و روماتولوژیست در چیست؟
افراد متخصص در هر دوی این زمینه ها ، بیماری های عضلاتی – اسکلتی را درمان می کنند. این پزشکان خیلی از بیماری های مشابه مثل آرتروز ، کمر درد و پوکی استخوان را درمان می نمایند ؛ اما تفاوت هایی میان این دو رشته پزشکی وجود دارد. از تفاوت های این دو شخص می توان به این موضوع اشاره کرد که متخصص در زمینه ارتوپدی ، جراحی نیز انجام می دهد اما روماتولوژیست نه.
دکتر ارتوپد بیشتر روی مسائلی تمرکز می کند که در نتیجه آسیب ، ناهنجاری های مادرزادی و استهلاک (بیماری دژنراتیو) رخ داده باشند. اما پزشک روماتولوژی مشکلاتی را درمان می کند که از بیماری های سیستمیک نشات می گیرند. این بیماری ها روی کل بدن تاثیر می گذارند ؛ برای مثال لوپوس ، التهاب عروق ، رماتیسم مفصلی و بیماری های نادر ارثی از این دست مشکلات می باشند.
در اغلب موارد ، این دو متخصص با یکدیگر همکاری می کنند. برای مثال در صورتی که روماتیسم مفصلی داشته باشید ؛ به احتمال زیاد متخصص ارتوپد شما با یک روماتولوژیست همکاری خواهد کرد.
دکتر ارتوپد ، فقط از جراحی استفاده می کند؟
جراحان ارتوپدی در زمینه های جراحی و غیر جراحی تخصص دارند. برای برخی از بیماری های مادرزادی و یا آسیب ها ، عمل جراحی اولین درمان در دسترس است. اما می توان گفت برای اکثر بیماری های اسکلتی – عضلانی ، متخصص ابتدا به سراغ درمان های غیر جراحی خواهد رفت.
اما در نظر داشته باشید که ممکن است برای درمان یک بیماری خاص ، نیاز باشد تا چند تکنیک مختلف با یکدیگر ترکیب شوند. اما در صورتی که این کار تاثیری روی بهبود علائم نداشت ، آنوقت ممکن است بهترین متخصص ارتوپدی تهران به سراغ جراحی رود. پزشک شما تمامی ریسک ها و خطرات هر عمل را برایتان توضیح خواهد داد و بهترین رویه را برایتان انتخاب می کند.
برای تماس با دکتر طاهریان و تعیین نوبت با شماره های زیر تماس بگیرید
متخصص ارتوپد چه نوع درمان های غیرجراحی را ارائه می دهد؟
یک دکتر ارتوپد خوب برنامه های مراقبت شخصی را ایجاد می کنند که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- ابزاری که استخوان ها یا مفاصل را در یک موقعیت خاص نگه می دارند تا به بهبودی کمک کرده باشند. مانند بریس، آویز طبی3، گچ یا آتل.
- تزریق به مفاصل، مانند کورتون یا سایر داروهای استروئیدی، یا مکمل های روان کننده.
- داروهای غیرافیونی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن.
- فیزیوتراپی برای شل کردن عضلات سفت یا بهبود قدرت عضلات.
- کاردرمانی برای کمک به انجام کارهای روزمره مانند پوشیدن لباس.
- درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)
- ارتاسازی، یا همان ساخت کفش سفارشی که باعث می شود پا در موقعیت مناسب قرار گیرد.
تست های ارتوپدی
متخصص ارتوپد می تواند آزمایش های مختلفی را روی استخوان ها، مفاصل و ماهیچه ها انجام دهد تا علت اصلی درد را مشخص کرده و بیماری را تشخیص دهند. این تست ها بر اساس هر مفصل متفاوت است، اما برای مثال تست نیر برای نشخیص افتادگی شانه است.
این آزمایش بسیار کلی است و به سادگی وجود افتادگی را نشان می دهد، نه اینکه کدام ساختارها باعث مشکل شده اند. به همین دلیل، باید با طیف وسیعی از آزمایشات دیگر برای مفصل شانه انجام شود.
نمونه های دیگر از تست های ارتوپدی، تست دراور (Drawer test) قدامی و خلفی همراه با تست های واروس ووالگوس استرس بر روی رباط های زانو است. توجه داشته باشید این ها آزمایشات اولیه هستند که نشان دهنده وجود مشکلات مربوط به رباط های زانو هستند، به این معنی که برای تشخیص قطعی باید آزمایشات تکمیلی انجام شود.
تست پای صاف می تواند برای آزمایش اعصاب حساس، دامنه حرکتی و قدرت ساق پا استفاده شود. درد یا تغییر در حس هنگام تکمیل این آزمایش ممکن است نشان دهنده مشکلات عصب سیاتیک یا سایر مشکلات مربوط به مفاصل و عضلات ساق باشد.
سخن پایانی :
افزایش سن ، عوارضی اعم از ضعف مفاصل ، استخوان ها و ماهیچه ها را به دنبال دارد ؛ لذا بالا رفتن سن از عوامل تشدید کننده ابتلا به دردهای اسکلتی و مفصلی محسوب می گردد. البته این بدان معنا نیست که نمی توان از بروز این اختلالات در سنین میانسالی پیشگیری نمود ؛ بلکه افراد می توانند با مراقبت از سلامت بدن خود ، اتخاذ الگوی زندگی مناسب و نیز انجام ورزش منظم و حرکات قدرتی و کششی ، از ریسک بروز آن تا حد چشمگیری بکاهند.
سوالات متداول
این فرد ، تخصص خود را در زمینه آسیب های سیستم اسکلتی عضلانی کسب کرده است. این سیستم شامل عضلات ، رباط ها ، مفاصل ، استخوان ها ، تاندون ها و عصب ها می شود. این پزشک با استفاده از روش های تهاجمی و غیر تهاجمی اقدام به برطرف کردن مشکلات مربوط به این سیستم می کند.
این فرد به درمان تمامی مشکلات و بیماری هایی که به عضلات و استخوان ها مربوط هستند می پردازد. از جمله این معضلات می توان به کمردرد ، گردن درد ، بیرون زدگی دیسک ، شکستگی ها ، پارگی رباط صلیبی و دیگر آسیب ها اشاره کرد.
این مسئله ، به میزان تخصص پزشکی که به او مراجعه کرده اید بستگی دارد. همچنین در صورتی که برای درمان به اقدام خاصی مثل جراحی نیاز باشد ، این هزینه بالاتر خواهد رفت.
در فیزیوتراپی ، تمرینات و حرکات اصلاحی خاصی تجویز می شوند که بیمار می تواند با انجام آن ها زیر نظر پزشک ، قدرت و استحکام عضلات خود را بهبود بخشد. اما در صورتی که استخوان ها و عضلات آسیب دیده باشند و فیزیوتراپی قادر به درمان آن ها نباشد ، باید به متخصص در این زمینه مراجعه کنید.
اگر دچار یک حادثه یا آسیب دیدگی در استخوان های خود شدید ، باید به این فرد مراجعه کنید. اغلب این مشکلات با درد و دیگر علائم همراه هستند که در صورت مشاهده می توانید برای درمان آن ها اقدام نمایید.
اگر آسیبی در اسکلت شما رخ دهد ، باید هر چه سریع تر آن را درمان کنید تا منجر به بروز مشکلات دیگری در پی آن نشود. علاوه بر آن ، در صورتی که بهترین رویه درمانی اتخاذ نگردد ، امکان دارد سیستم عصبی نیز آسیب دیده و یا بیمار با مشکلات حرکتی مواجه شود.
برای دانلود پی دی اف مقاله کلیک کنید
سلام پیش دکتر ارتوپد عمل کیست دست انجام دادم بخیه کردم متاسفانه نمیدونم دراثر چی دستم عفونت کرده دارو هم میخورم ولی تاثیر نگذاشته چه راه حلی پیشنهاد میکنید
سلام به پزشک جراح که عمل را انجام دادید مراجعه نمایید.
سلام دکتر ابراهیم طاهریان توی کدوم بیمارستان جراحی ها رو انجام میدن؟
بیمارستان پیامبران. بیمارستان سلامت فردا