پزشک متخصص ارتوپد
متخصص ارتوپد یا جراح استخوان و مفاصل که اصطلاحا به وی متخصص استخوان و مفاصل نیز اطلاق می گردد ؛ پزشکی است که با بکارگیری متدهای غیرتهاجمی و تهاجمی ، اقدام به درمان تعداد کثیری از بیماری های اسکلتی – عضلانی و همچنین مشکلات سیستم حرکتی می نماید. ( بهترین متخصص ارتوپد در تهران )
از جمله مشکلات سیستم حرکتی می توان به موارد ذیل اشاره نمود :
- تومورهای نسوج نرم و استخوان ها
- بیماری های مادرزادی اندام های بدن
- تخریب مفاصل بدن ؛ نظیر ساییدگی مفاصل و آرتروز
- آسیب دیدگی مفاصل و استخوان ها در پی اصابت ضربه ، پاره شدن تاندون و رباط ، در رفتگی ، شکستگی و غیره
با توجه به موارد فوق می توان گفت که عمدتا افراد به دنبال مشکلات استخوانی و مفصلی و درد ناشی از آن ، آسیب دیدگی های ورزشی و ناتوانی های حرکتی به متخصص ارتوپد مراجعه می کنند.
روش های تشخیص بیماری های ارتوپدی
متخصص ارتوپد به منظور تشخیص زمینه و علت بروز دردهای مزمن مفصلی و استخوانی و علائم ناشی از آن و به طور کلی تمامی بیماری های ارتوپدی ؛ در ابتدا بیمار را تحت معاینه فیزیکی قرار داده و به منظور تشخیص قطعی ، غالبا از روش های تصویربرداری استفاده می کند ؛ البته روش های دیگری نیز وجود دارد که متخصص ارتوپد می تواند به منظور تشخیص دقیق علت درد از آن ها نیز استفاده نماید که عبارتند از :
- سی تی اسکن
- ام آر آی
- اسکن استخوان
- پرتونگاری مفاصل
- تصویربرداری با اشعه ایکس
- دیسکوگرافی
در برخی موارد آر ای یا آزمایش خون نیز تجویز می گردد.
ناگفته نماند متخصص ارتوپد در این راستا ممکن است به آزمایش رفلکس های بدن نیز مبادرت نماید ، چرا که رفلکس های غیر طبیعی می توانند بیانگر آسیب عصبی باشند.
لازم به ذکر است که مراجعه زود هنگام به متخصص ارتوپد ، تشخیص به موقع و بکارگیری درمان مناسب ؛ می تواند تا حدود قابل توجهی از علائم بیماری کاسته و به بهبود وضعیت بیمار کمک شایانی نماید.
توجه داشته باشید بر اساس علت درد و علائم بیماری ؛ برنامه درمانی که متخصص ارتوپد ارائه می دهد در هر فردی متفاوت می باشد.
دکتر محمد ابراهیم طاهریان بهترین متخصص ارتوپد تهران و از برجسته ترین و بهترین جراحان استخوان و مفاصل استان تهران می باشند که با تکیه بر توانمندی بالقوه ای که در درمان بیماری های اسکلتی – عضلانی و نیز مشکلات سیستم حرکتی دارند ؛ در ارائه بهینه ترین برنامه درمانی به مراجعین خود جزو حاذق ترین پزشکان این حوزه به شمار می روند که به بهترین نحو ممکن ، رضایت بیماران خود را فراهم می سازند.
سخن پایانی
افزایش سن ؛ عوارضی اعم از ضعف مفاصل ، استخوان ها و ماهیچه ها را به دنبال دارد ؛ لذا بالا رفتن سن از عوامل تشدید کننده ابتلا به دردهای اسکلتی و مفصلی محسوب می گردد.
البته این بدان معنا نیست که نمی توان از بروز این اختلالات در سنین میانسالی پیشگیری نمود ؛ بلکه افراد می توانند با مراقبت از سلامت بدن خود ، اتخاذ الگوی زندگی مناسب و نیز انجام ورزش منظم و حرکات قدرتی و کششی ؛ از ریسک بروز آن تا حد چشمگیری بکاهند.